Morning-afterpil geschikt voor alle vrouwen, ongeacht het lichaamsgewicht

123-medic-ac-condoom-pil-170-08.jpg

nieuws Noodanticonceptiemiddelen, ook bekend als morning-afterpil, zijn geschikt voor alle vrouwen, ongeacht het lichaamsgewicht, zo luidt de aanbeveling van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Noodanticonceptiemiddelen beschermen tegen zwangerschap doordat de eisprong wordt geblokkeerd of uitgesteld en bevatten de stoffen levonorgestrel of ulipristalacetaat. Eerder waren er berichten dat sommige morning-afterpillen onvoldoende zouden werken bij vrouwen die meer wegen dan 75 kilogram. Een diepgaande analyse van alle beschikbare wetenschappelijke gegevens spreekt dit nu tegen.

Zoals ook vermeld in de bijsluiters, moet een noodanticonceptiemiddel zo snel mogelijk ingenomen worden na onbeschermde geslachtsgemeenschap of bij het falen van de gebruikte anticonceptie. Deze middelen dienen alleen als noodanticonceptie te worden gebruikt aangezien ze veel minder goed werken dan de standaard anticonceptiemethoden, zoals de pil en een spiraaltje.

Laatst bijgewerkt: september 2014
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram