Acupunctuur helpt tegen opvliegers

nieuws Vrouwen die in de overgang zitten en last hebben van opvliegers en andere overgangsklachten kunnen baat hebben bij acupunctuur. Dat moet althans blijken uit een onderzoek bij 53 vrouwen gepubliceerd in BMJ's Acupuncture in Medicine, 10 maart 2011.
Van de groep vrouwen kregen er 27 tien weken lang twee keer per week een traditionele Chinese acupunctuurbehandeling van twintig minuten. De rest van de groep werd behandeld met nepnaalden. Vrouwen die de traditionele acupunctuurbehandelingen hadden gehad, hadden minder last van opvliegers en stemmingswisselingen.

De onderzoekers suggereren dat de opvliegers minder zouden kunnen worden doordat de acupunctuur de aanmaak van endorfine stimuleert. Hierdoor blijft de lichaamstemperatuur stabiel.
Eerder onderzoek had geen effect van acupunctuur op opvliegers kunnen aantonen.


Laatst bijgewerkt: mei 2021
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram