1 op 2 Belgen is te dik

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
huid-over.jpg

nieuws 1 op 2 Belgen is te dik: 36% lijdt aan overgewicht (Body Mass Index tussen 25 en 29,9) en 12% is zwaarlijvig of obees (BMI boven 30).
Dat zegt het Obesitas Forum, een nieuwe vereniging opgericht door twee Belgische obesitasspecialisten, prof. Van Gaal van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en dr. Kutnowski van het Brugmann ziekenhuis in Brussel. Bedoeling van het Forum Obesitas is alle verenigingen en organisaties die rond obesitas werken samen te brengen en sensibilisatie- en preventiecampagnes rond obesitas organiseren.
Volgens het Obesitas Forum is er momenteel sprake van een echte obesitasepidemie die een toenemend gevaar inhoudt voor de gezondheid en een gecoördineerde aanpak vereist. Het is bovendien geen geïsoleerd fenomeen: er is duidelijk aangetoond dat obesitas het risico op een hele reeks aandoeningen zoals verhoogde bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten, artrose, slaapstoornissen, cholesterol, galsteenvorming en kanker verhoogt. Bovendien moet men rekening houden met een gedaalde levensverwachting, psychologisqche problemen, rugklachten, enz.
Obesitas is een chronische aandoening die voorvloeit uit een onevenwichtige energiebalans. Een efficiënte bestrijding van obesitas vereist een aangepaste voeding, meer fysieke beweging, een aanpassing van de levensstijl en een medische begeleiding.
Info: 02/545 65 64 - 02/545 65 63
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram