Allergie beschermt mogelijk tegen kanker.

Laatst bijgewerkt: mei 2020

nieuws Nieuw onderzoek in het British Medical Journal wijst erop dat contactallergieën de kans op bepaalde vormen van kanker mogelijk verkleinen. De onderzoekers bestudeerden 17.000 Deense volwassenen. Ongeveer één derde van de proefpersonen had last van een contactallergie, zoals nikkelallergie. Mensen met contactallergieën bleken een veel kleinere kans op borstkanker en niet-melanoom huidkanker te hebben. Vrouwen met contactallergieën bleken ook een kleinere kans te hebben op hersentumoren. Wel ontwikkelden de mensen met contactallergieën vaker blaaskanker.

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat mannen met eczeem minder risico lopen op het ontwikkelen van longkanker. Mannen met astma hebben minder kans op maagkanker.
Waarschijnlijk hebben contactallergieën invloed op kanker doordat het immuunsysteem van mensen met allergieën anders werkt. Hun immuunsysteem is wat gevoeliger en wordt waarschijnlijk sneller geactiveerd wanneer kanker de kop op dreigt te steken.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram