Heb jij een alcoholprobleem? Doe hier de test

123-psy-alcohol-drinken-9-28.jpg

testen Loop jij een hoog, middelmatig of laag risico om alcoholverslaafd te worden met je huidig alcoholverbruik ? En wat moet je doen om de spiraal te doorbreken ?

Online kan je een test doen, uitgedokterd door het Franse nationaal instituut voor preventie en voorlichting omtrent gezondheid (Inpes), aan de hand van twaalf vragen. Dit initiatief is zeer interessant omdat het zich niet alleen beperkt tot een evaluatie van je alcoholverbruik (is het problematisch of niet), maar meteen tal van nuttige tips meegeeft voor iedereen die de vragen beantwoordt. En bovendien geeft het aan de risicodrinkers gepersonaliseerd advies om ze uit de gevarenzone te houden.

Om je alcoholverbruik te controleren worden doelstellingen vooropgezet in een programma dat over een aantal maanden loopt. En dat blijkt al meteen efficiënt te zijn, want een enquête bij zo’n 300 risicodrinkers die aan deze test meededen, toont aan dat ze daarna aanzienlijk minder drinken. Dit programma richt zich niet tot alcoholverslaafden (voor die personen is een speciale aanpak nodig), hoewel ze er natuurlijk ook iets kunnen van opsteken en er hun voordeel kunnen uithalen.

Lees ook: Waarom krijg je van veel alcohol een black-out?

Wil je graag meedoen aan de test en een aantal tips krijgen, klik dan http://www.alcool-info-service.fr/evaluer/etape_1" target="_blank">hier (Fr)


Laatst bijgewerkt: maart 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram