Ben jij klaar voor een nieuwe Tournée Minérale?

screenshot_tourneeminerale_2019.png

nieuws

Wie de drie vorige edities van Tournée Minérale aan zich voorbij liet gaan, krijgt in februari een nieuwe kans. Een maand lang geen alcohol drinken, kan sommigen misschien afschrikken, maar dat is nergens voor nodig. Integendeel.
Je staat er niet alleen voor
De vorige jaren nam telkens één op vijf Belgen deel aan de actie. Onder het mom ‘samen sterker’ kan je ook kiezen om samen met vrienden of collega’s de uitdaging aan te gaan. Wie vreest niets anders dan kraantjeswater te krijgen, heeft het mis. Omdat de campagne, een initiatief van Stichting Tegen Kanker en De Druglijn, alsmaar populairder wordt, zetten horecazaken steeds meer alcoholvrije alternatieven op de kaart. Sommige uitbaters halen deze maand echt álles uit de kast. Een overzicht van die adressen vind je op de website tourneeminerale.be.
De impact is veel groter dan je denkt
Drink je geregeld een pintje na het sporten? Of neem je ’s avonds altijd een glas wijn om de werkdag door te spoelen? Onschuldig, denk je, maar elke alcoholconsumptie werkt slaap- en gezondheidsproblemen in de hand, zoals onder andere hartklachten, vroegtijdige dementie, overgewicht en zelfs kanker. De ‘alcoholpauze’ geeft je lichaam niet alleen tijd om te herstellen, deelnemers van vorige edities getuigen dat ze tijdens Tournée Minérale ook beter slapen, meer energie hebben, afvallen of zich simpelweg beter in hun vel voelen. Bovendien heeft onderzoek van Universiteit Gent aangetoond dat ze een half jaar na Tournée Minerale nog steeds twee glazen alcohol minder drinken dan ervoor.

Lees ook: Een maand zonder alcohol met gezonde keuzes

Bronnen: 
www.tourneeminerale.be
www.vad.be
www.kanker.be
www.druglijn.be 

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram