Steeds meer studenten hebben psychische problemen

nieuws Steeds meer studenten kampen met psychologische problemen als faalangst, depressies en persoonlijke crisissen. Aan de universiteiten van Hasselt, Gent en Antwerpen spreekt men van een opmerkelijke toename de jongste jaren. Aan de KU Leuven heeft men het zelfs over een verviervoudiging sinds 1999, schrijven de Concentra-kranten.Examens
Examenstress is vaak een uitlokkende factor voor psychologische problemen. "Er is effectief een toename van het aantal psychologische problemen, onder andere door de prestatiedruk", vertelt professor Paul Van Royen. "De meeste studenten vangen we intern op. Maar voor problemen als een ernstige depressie of een borderline persoonlijkheid verwijzen we door naar externe begeleiding."

Externe hulp
De groep die externe hulp krijgt, groeit snel: van 25 studenten in 2004 naar 130 in 2009. Ook in Hasselt en in Gent zien ze de 'ernstige gevallen' toenemen. Ruim twee derde van alle hulpvragers zijn meisjes.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram