Vragen over Functionele Voeding

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Er verschijnen op de markt steeds meer functionele voedingsmiddelen. Dit zijn producten met een mogelijk gezondheidsvoordeel. Voorbeelden zijn margarines die het cholesterol doen dalen, yoghurts die de spijsvertering stimuleren, de immuniteit verbeteren of die de huid verjongen, melk die melatonine bevat en slaapbevorderend zou werken, eieren met omega 3-vetzuren, tandpasta die tandvleesontsteking zou voorkomen, appelsiensap verrijkt met calcium, sportdrankjes, enz.
De effecten van deze voedingsmiddelen op de lange termijn, met name de veiligheid en de werkzaamheid, zijn echter onbekend. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kunnen deze produkten ongewenste nevenwerkingen hebben. Zo kunnen margarines en yoghurts die de cholesterolopname blokkeren ongewenste reacties uitlokken bij mensen die cholesterolverlangende geneesmiddelen (statines) nemen en tot hartziekten leiden.
Zij pleiten dan ook voor een systematisch monitoringsysteem om consumenten praktische en objectieve informatie te kunnen verschaffen.

Lees ook: Functionele voedingsmiddelen (Functional Foods)
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy] Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust [copy]
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram