Hoe bedplassen proberen te voorkomen?

Laatst bijgewerkt: May 2017
123-ondergoed-vuil-bedpl-enuresis-05-17.jpg

tips Bedplassen is vervelend voor ouder en kind. Gelukkig verdwijnt het probleem meestal wanneer het kind iets ouder wordt. Ondertussen kan je deze tips eens proberen.

1. Laat het kind veel drinken overdag en stop daarmee een uur voor bedtijd. Vermijd wel drankjes die cafeïne bevatten zoals cola, thee, koffie of warme choco want die werken diuretisch.

2. Moedig het kind overdag aan om regelmatig een plasje te gaan doen. Zorg er ook voor dat het nog eens plast voor het naar bed gaat en dat het ’s nachts gemakkelijk bij het toilet kan.

3. Probeer een beloningssysteem. Niet voor het al dan niet in bed plassen, want daar heeft het kind geen controle over. Maar je kunt het wel belonen wanneer het overdag voldoende drinkt en er zelf aan dacht om nog een plasje te doen voor het slapen gaan…

Het is belangrijk dat je het kind zeker niet straft wanneer het in bed plast. Het zou alleen maar nog meer stress bij het kind veroorzaken, wat aanleiding kan geven tot nog meer bedplassen. Als je kind het er echt moeilijk mee heeft, vraag je beter advies aan de huisarts.

zie ook artikel : Bedplassen (enuresis nocturna ): geen reden tot paniek


bron: Hilde Deweer
verschenen op : 27/05/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt