ad

Broccoli tegen maagzweer en darmkanker

Laatst bijgewerkt: februari 2021

nieuws Onderzoekers van de Amerikaanse John Hopkins School of Medicine en van het Franse Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum (CNRS) melden dat sulforaphane, een stof die van nature in hoge concentratie voorkomt in broccoli en in broccolischeuten, een krachtig effect heeft tegen de bacterie Helicobacter pilori die verantwoordelijk wordt geacht voor een groot deel van de maagzweren en de maagkankers. Voorlopig is dit effect alleen aangetoond in het laboratorium met gezuiverd sulforophane, maar de onderzoekers zijn nu gestart met studies bij mensen. Ze hopen eenzelfde effect te kunnen aantonen met een normaal dieet waaraan broccoli wordt toegevoegd.




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub