Zwangerschapskalender: je zwangerschap van week tot week

Laatst bijgewerkt: januari 2021
unsplash_zwanger_hart_vrouw_2019.jpg

dossier

Een zwangerschap duurt 40 weken, maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. De eerste weken van je zwangerschap ben je eigenlijk nog niet zwanger. De eerste dag van je zwangerschap valt immers samen met de eerste dag van je laatste menstruatie. En zelfs als je die er wel bij telt, zijn er maar weinig vrouwen die stipt op hun uitgerekende dag bevallen. Op onze babywebsite minimi.be vind je nog veel meer van deze weetjes. Je kan er ook terecht voor een zwangerschapskalender, die je zwangerschap week per week beschrijft. 

Elke week wordt er ingegaan op wat er met jouw mama-lichaam gebeurt: hormonale veranderingen, je huid, je zintuigen, je motorisch stelsel dat verandert. Maar we leggen ook uit waarom je het gevoel hebt dat je verstand erop achteruitgaat, wat de beste slaaphouding is en wat je kan doen tegen zwangerschapsmisselijkheid.

Natuurlijk bespreken we ook elk detail van hoe dat kleine mensje in jou groeit. We gaan uitgebreid in op hoe hij of zij zich ontwikkelt, welke ligging hij kan aannemen, hoe je baby zich voorbereidt op de bevalling,...


auteur: Annemie Vandeweerdt, gezondheidsjournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram