Borstvoeding bespaart miljoenen

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-bv-baby-170-01.jpg

nieuws Indien meer vrouwen minstens vier maanden borstvoeding zouden geven, zou dit de Britse gezondheidszorg miljoenen opleveren door minder kinderziekten en minder borstkanker. Dat schrijven Britse onderzoekers in de Archives of Disease in Childhood.

De studie onderzocht de impact van het al dan niet geven van borstvoeding op een aantal veel voorkomende kinderziekten (luchtweginfecties, maag- en darminfecties, oorinfecties en necrotiserende enterocolitis bij premature baby's) en op borstkanker bij de moeders. De jaarlijkse kostprijs van de vier kinderziekten bedraagt 89 miljoen £, de kostprijs van borstkankerbehandeling wordt op 960 miljoen £ geschat. Indien vrouwen die nu minder dan één week borstvoeding geven, vier maanden borstvoeding zouden geven, zou dit leiden tot een besparing van € 11 miljoen voor de verzorging van luchtweg-, maag- en darminfecties en oorontstekingen. Een verdubbeling van het aantal moeders dat borstvoeding geeft aan premature kinderen (van 35 naar 75%) zou leiden tot een jaarlijkse besparing van € 6 miljoen op de behandeling van necrotiserende enterocolitis. Indien het aantal moeders dat tussen 7 en 18 maanden borstvoeding geeft zou verdubbelen, zouden de kosten voor behandeling van borstkanker met minstens € 31 miljoen dalen.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram