Aha! Zo ziet 10 centimeter ontsluiting er dus uit

dossier

Dit houten kunstwerk laat precies zien hoe een bevalling verloopt. Van één centimeter ontsluiting tot de volledige 10 centimeter, wanneer je baby klaar is om geboren te worden.

Van 1 centimeter tot 10 centimeter

Tijdens de bevalling houdt de verloskundige de moeder op de hoogte van de status van de verwijding van de baarmoederhals. Op deze manier weten de aanstaande ouders waar ze aan toe zijn. De ontsluiting gaat van 1 cm, de grootte van een nootje, helemaal tot 10 cm, de grootte van een bagel. Met 10 centimeter ontsluiting mag er begonnen worden met persen.

De verandering van 0 naar 10 centimeter is bijna ongelooflijk, en echt een wonder van de natuur. Het is voor velen moeilijk voor te stellen hoe dat er precies uitziet.

Hoe visueler, hoe beter te begrijpen

Hoe visueler, hoe beter te begrijpen. Dit is waarschijnlijk wat Jennifer dacht. Deze Etsy-mama verkoopt deze handgemaakte ontsluitingskunstwerkjes. “Het houden bord is leerzaam, maar tegelijkertijd ook een kunstwerk. Het bord laat het ontsluitingsproces van de moeder tijdens de bevalling zien, van 1 centimeter tot de volledige 10 centimeters. Daarnaast is in het bord het lichaam van een opgerolde baby te zien.” Mooi om ergens op te hangen dus! Ze gaat inmiddels viraal met haar prachtige kunstwerk, en de reacties van de mensen die het hebben besteld zijn lovend. Zo bestellen sommige aanstaande moeders het voor zichzelf, maar zijn er ook veel mensen die het bestellen om het bijvoorbeeld in hun verloskundige praktijk op te hangen.

Het geweldige vermogen van het vrouwelijk lichaam

Het houten bord helpt vrouwen om te visualiseren wat de vroedvrouwen hen tijdens de bevalling vertellen! Het is ook een handig hulpmiddel voor verloskundigen en artsen, een mooie herinnering om aan de muur te hangen van de babykamer, of bijvoorbeeld handig om te gebruiken bij de seksuele voorlichting in de klas. Maar bovenal laat deze creatie het geweldige vermogen van het vrouwelijk lichaam zien.

https://www.instagram.com/p/Bu5AyS2AMMQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook:
Zo maak je zelf een leuke gipsafdruk van je zwangere buik
10 tekenen dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten
Alles over de knip
Ziekenhuistas: wat moet je meenemen als je gaat bevallen?
Checklist: wat moet er zeker op je geboortelijst staan?
De verschillende soorten weeën en hoe ze te herkennen
7 dingen die niemand vertelt over je lichaam na de bevalling


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram