Nieuwe vergoedingsvoorwaarden neusspray

Laatst bijgewerkt: maart 2019
123-neusspray-verkoudh-griep-11-16.jpg

nieuws

Sinds 1 maart 2018 gelden nieuwe vergoedingsvoorwaarden voor bepaalde nasale corticosteroïden in sprayvorm voor de behandeling van allergische rhinitis.

De ziekteverzekering blijft de nasale corticosteroïden terugbetalen als ze worden afgeleverd met een medisch voorschrift. Deze wijziging heeft als gevolg dat het remgeld daalt en de patiënt minder uit eigen zak dient te betalen. 

De geneesmiddelen worden voortaan ook opgenomen in de maximumfactuur. De arts die een nasale neusspray met corticosteroïden voorschrijft, moet voortaan steeds vermelden: ‘derdebetalingsregeling van toepassing’. Hierdoor kan de patiënt de vergoeding krijgen zonder voorafgaandelijke toestemming van de adviserende arts. De apotheker kan dan uiteraard de derdebetalersregeling toepassen. 

Sinds 2017 zijn de nasale corticosteroïden ook zonder voorschrift verkrijgbaar. Dit helpt patiënten die aan een acute chronische rhinitis lijden om snel een doeltreffend geneesmiddel te hebben, zonder een arts te hoeven raadplegen. De ziekteverzekering komt echter niet tussen in de kosten van deze zonder voorschrift verkrijgbare corticosteroïden.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram