Tips voor mensen met hersenletsel en hun naasten

Laatst bijgewerkt: november 2019
123-logo-NAH-folders-waaiers-03-19.png

nieuws

Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg presenteert twee folders met tips van en voor mensen met hersenletsel en hun partners. 

Jaarlijks worden veel families geconfronteerd met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Deze schade aan het brein wordt opgelopen na de geboorte en kan verschillende oorzaken hebben. Dat kan bijvoorbeeld een verkeersongeval of een beroerte zijn. Hersenletsel zorgt in veel gevallen voor een verandering in het dagelijks leven van zowel patiënten, als hun naasten. Het is dan ook belangrijk om een goed inzicht in de veranderende situatie te krijgen en die ook te begrijpen. 

Aan patiënten worden onder meer het advies gegeven om meer structuur in het leven aan te brengen, de balans tussen spanning en ontspanning te bewaren en anderen uit te leggen wat er aan de hand is. Voor partners zijn er weer andere tips: ga bijvoorbeeld mee naar afspraken, onderneem samen activiteiten, maar neem ook tijd voor je zelf. Lees ook: 15 misvattingen over niet-aangeboren hersenletsels (NAH)
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram