Parkeren bij nog geen 12 percent van ziekenhuizen gratis

Infographic-parkeren-1-zh.jpg

nieuws Besparing website Flipit deed onderzoek naar de kosten voor parkeren bij 84 ziekenhuizen in heel België. Er is gekeken naar de prijs voor het eerste uur parkeren, het aantal minuten dat u gratis kunt staan en het maximale dagtarief. 

Infographic-parkeren-zh.jpg

Er blijkt een groot verschil te zitten tussen de prijzen die hospitalen hanteren. Bij het Clinique Saint-Joseph hospitaal in Luik betaalt u het meeste geld voor het eerste uur parkeren: €5. Hier kunt u wel de hele dag voor parkeren. Het hoogste dagtarief wordt bij het Edith Cavell Ziekenhuis (€48) en Grand Hôpital de Charleroi (€36) gerekend. Bij slechts tien ziekenhuizen is parkeren volledig gratis. En van de in totaal 84 onderzochte ziekenhuizen kunt u er bij twee zelfs helemaal niet parkeren. Als er wordt gekeken naar de verschillende provincies scoren de hospitalen in Henegouwen en Luik gemiddeld het beste. Daar zijn de parkeertarieven goed betaalbaar. Parkeren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is daarentegen erg duur. De verschillen tussen openbare en private ziekenhuizen vallen mee. In sommige gevallen kunt u besparen op de parkeerkosten. Vraag bijvoorbeeld naar een kortingsregeling voor patiënten. Of zoek een gratis parking in de buurt van het hospitaal. Tot slot, raakt u uw ticket vooral niet kwijt, dan komen er namelijk extra kosten bij.


Laatst bijgewerkt: mei 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram