Aspirines helpen tegen Alzheimer

nieuws Wetenschappers hebben weer meer bewijzen gevonden voor de beschermende werking van aspirine tegen allerlei gezondheidsproblemen. Amerikaanse onderzoekers geloven dat het inmiddels honderd jaar oude aspirientje kan beschermen tegen Alzheimer.

Hun conclusies volgen op recente studies die zouden uitwijzen dat aspirine helpt bij het bestrijden van kanker, hartziekten, hoge bloeddruk en artritis. De Amerikanen waarschuwen wel dat mensen niet zomaar op eigen houtje aspirines moeten gaan slikken, maar dat moeten overleggen met de huisarts, meldde de Britse omroep BBC dinsdag.

De medische wetenschappers in Seattle onderzochten de dossiers van ruim 5.000 mensen, bekeken of ze leden aan Alzheimer en of ze regelmatig aspirientjes of andere niet-steroïde ontstekingsremmers zoals ibuprofen hadden geslikt. Van de 3.227 mensen die nog leefden, hadden er 104 de hersenziekte Alzheimer. Het bleek dat patiënten die meer dan twee jaar regelmatig aspirines of soortgelijke ontstekingsremmers slikten, de helft minder kans liepen om Alzheimer te krijgen. Dat effect trad alleen op bij regelmatig gebruik over een lange periode.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram