5 eenvoudige yogaposes voor ouders die moe zijn

wp_yoga-1.jpg

nieuws Liggen de kinderen eindelijk gevoed, gelaafd en gewassen in bed? Dan is het tijd om te ontspannen door wat te sporten. Geen nood, er bestaat ook sport voor ouders die moe zijn. Met deze yogaposes kom je al een heel eind. Lekker zen.

1. Lijkhouding
Yoganaam: Savasana

Instructies: Schuif al het rondslingerend speelgoed aan de kant zodat je een plekje hebt op de grond waar je kunt liggen. Ga liggen.

2. Bevrijdende houding
Yoganaam: Apanasana

Instructies: Lukt het je niet een plekje te vinden waar je languit op de grond kunt liggen? Maak dan een stukje vrij waar je tenminste met je rug op de grond kunt liggen zonder een stukje LEGO in je schouder te voelen prikken. Trek je knieën naar je borst en lig.

3. De kat
Yoganaam: Majaryasana

Instructies: Is zelfs dat mission impossible? Ga dan op handen en knieën tussen de blokken van je zoon zitten. Poep de lucht in en rug hol maken. Miauwen is toegestaan.

4. Held
Yoganaam: Virasana

Instructies: Ben je de wanhoop nabij? Zet je dan op je knieën terwijl je met je zitvlak op je benen zit. Houd je handpalmen voor je borst tegen elkaar en bid dat iemand al die rommel voor jou komt opruimen. Of dat je kinderen het morgen zelf doen.

5. Liggende vlinder
Yoganaam: Supta Baddha Konasana

Instructies: Zodra je er bent achtergekomen dat niemand de poppen van je dochter zal opruimen, omarm je het best je situatie. Leg je op je rug tussen de speeltjes en zwem erdoor heen. Rugslag, één, twee, drie.

Auteur: Jill Goetschalckx


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram