Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Wiebelen op stoel is goed voor de gezondheid

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Dat een kantoorjob niet goed is voor de gezondheid, is intussen algemeen geweten. Maar wie heel de dag op een bureaustoel moet zitten, kan de negatieve gevolgen ervan toch een beetje tegengaan door ook gewoon al op die stoel te bewegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Leeds en Londen dat deze week in het American Journal of Preventive Medicine werd gepubliceerd.
Uit de studie bleek dat vrouwen die wiebelen op hun stoel, minder kans hebben op aandoeningen als hart- en vaatziekten dan vrouwen die helemaal stilzitten op hun bureaustoel. ‘Het lijkt erop dat friemelen met handen en voeten of wiebelen op de stoel voordelig kan zijn voor je gezondheid’, zegt Janet Cade van de Universiteit van Leeds. ‘Mensen zien dat vaak als een gebrek aan concentratie, maar die eenvoudige bewegingen zouden dus wel goed kunnen zijn voor de gezondheid.’

Voor het onderzoek werden gegevens verzameld van bijna 13.000 Britse vrouwen tussen 37 en 78 jaar. Hoewel er meer onderzoek nodig is - in de studie werd dus enkel gekeken naar vrouwen - zijn de resultaten volgens de onderzoekers toch al veelbelovend.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150925_01886497


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram