Europese programma voor veiligheid en gezondheid op het werk

stop-that-noise.jpg

nieuws Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk roept op tot het indienen van nominaties voor het zesde Europese prijzenprogramma voor goede praktijken. Bedrijven en organisaties die een belangrijke en innovatieve bijdrage geleverd hebben op het vlak van risicopreventie met betrekking tot geluidsoverlast op het werk, komen in aanmerking voor een award.
Centrale thema’s van de sensibilseringscampagne van dit jaar zijn veiligheid en gezondheid in de werkomgeving.

Voorbeelden van goede praktijken zijn maatregelen om gezondheids- en veiligheidsrisico’s veroorzaakt door geluidshinder te voorkomen of te verminderen. Uit alle ingezonden dossiers moet een goed welzijnsbeleid blijken. Cruciale elementen zijn een doelmatige risicoanalyse en een plan van aanpak, gericht op een maximale risicopreventie op het werk.
Inzendingen uit alle EU-lidstaten zijn welkom: deze kunnen ingezonden worden door individuele ondernemingen of door koepelorganisaties, zoals kamers van koophandel, commerciële en beroepsverenigingen en vakbonden. De onderwerpen kunnen variëren van de inperking van lawaai op de werkplek tot gedegen managementmethoden om een effectieve communicatie in lawaaierige omgevingen (b.v. nooddiensten), tot opleidings- en sensibiliseringsprogramma’s.
Het Agentschap zal de winnaars bekendmaken tijdens de slotmanifestatie die in december van dit jaar in Bilbao zal plaatsvinden. De winnaars krijgen met deze awards erkenning op Europees niveau voor hun rol bij het verbeteren van de werkomstandigheden in Europa, en de winnende voorbeelden worden in een brochure van het Agentschap opgenomen die in heel Europa wordt verspreid.

Meer informatie over de wedstrijd is on line beschikbaar op http://ew2005.osha.eu.int/


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram