Te weinig bewegen veroorzaakt 10 procent van alle sterfgevallen

nieuws Eén op de tien doden wereldwijd is te wijten aan een gebrek aan beweging. Te weinig bewegen (minder dan 30 minuten per dag) eist daarmee een bijna even grote tol als tabak en obesitas. Dat staat in een artikel in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet. Ruim 6% van alle overlijdens door een hartziekte zouden een gevolg zijn van te weinig bewegen, en 10% van de overlijdens door colonkanker of borstkanker.

Wereldwijd overlijden zo'n 5,3 miljoen mensen per jaar (van in totaal 57 miljoen) aan de gevolgen van te weinig bewegen. Daarmee is het bijna net zo'n ernstige doodsoorzaak als roken, obesitas en de gevaarlijkste vormen van kanker. Indien 10% meer mensen zouden gaan bewegen, dan zoude ruim een half miljoen overlijdens per jaar kunnen vermeden worden, indien een kwart mensen meer zouden bewegen, dan zou het aantal overlijdens met 1,3 miljoen per jaar kunnen dalen.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram