Rokers moeten langer proberen

nieuws Rokende vrouwen die proberen zwanger te geraken, doen daar gemiddeld twee maanden langer over dan vrouwen die niet roken of die er minstens een jaar eerder mee gestopt zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse universiteit van Oxford. ,,De studie toont een duidelijke relatie tussen roken en vruchtbaarheidsproblemen'', zegt Marcus Munafo, die het onderzoek leidde.

Stoppen met roken helpt niet alleen om zwanger te worden, het is natuurlijk ook beter voor de gezondheid van de baby. Want roken tijdens de zwangerschap verhoogt het risico dat de baby sterft, een laag gewicht heeft of gevoelig is voor luchtwegeninfecties.

,,Wanneer ze zwanger willen worden, veranderen veel vrouwen hun levensstijl. Ze drinken geen alcohol meer, nemen extra vitaminen en mineralen en eten gezonder. Het onderzoek toont nog maar eens aan dat stoppen met roken ook in dat rijtje thuishoort'', aldus Munafo.
Bron: De Standaard


Laatst bijgewerkt: november 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram