Pilgebruik heeft geen invloed op vruchtbaarheid

nieuws Vrouwen die stoppen met de pil zijn gemiddeld even snel zwanger als vrouwen die geen pil nemen. Eén maand na het stoppen met de pil, zijn ruim 21% van de vrouwen zwanger, aldus een Duitse studie die recent werd voorgesteld op een congres van de American College of Obstetricians and Gynecologists. Dat stemt overeen met de normale zwangerschapsgraad per cyclus die schommelt tussen 20 en 25%. Na één jaar was 79,4% vrouwen die gestopt waren met pil zwanger, eveneens een percentage dat overeenkomt met het gemiddelde van niet-pilgebruiksters. De meeste studies hadden tot nu een lichte vertraging van de zwangerschapskans aangetoond, die na 6 maanden tot één jaar genormaliseerd was.
Ook pilgebruik gedurende lange tijd had geen invloed op de kans om zwanger te raken: bij de vrouwen die minder dan twee jaar de pil gebruikten, was 79,3% zwanger binnen het jaar, bij de vrouwen die de pil meer dan twee jaar gebruikten, was 81% binnen het jaar zwanger.
De studie werd wel gefinancierd door een producent van anti-conceptiepillen.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram