Na miskraam best zo snel mogelijk terug zwanger

Laatst bijgewerkt: maart 2022

nieuws Na een miskraam is het beter om niet te lang te wachten om opnieuw zwanger te worden. Het best is dat vrouwen binnen de zes maand na een miskraam zwanger zijn. Dan hebben ze het meest kans op een gezonde zwangerschap en het minst kans op een nieuwe miskraam, aldus een Britse studie (gepubliceerd in het British Medical Journal, 5 augustus 2010).
Deze studie gaat in tegen de richtlijnen van de Wereld gezondheidsraad die aanraadt om 6 maanden te wachten na een miskraam voor men opnieuw zwanger wordt.
Wetenschappers bestudeerden gegevens van bijna 31.000 vrouwen die bij hun eerste zwangerschap een miskraam hadden gehad en weer zwanger waren geworden. Wie binnen de zes maanden na een miskraam weer zwanger werd (41 procent), had 44 procent minder kans op een tweede miskraam dan wie zwanger werd tussen de 6 en de 12 maanden na de miskraam (25 procent). Ze hadden ook 52 procent minder kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of het einde van een zwangerschap, 10 procent minder kans op een keizersnede of te vroeg geboren baby en 16 procent minder kans op een baby met een laag geboortegewicht. Wie zwanger wordt na meer dan twee jaar na de miskraam (tien procent), heeft twee keer zoveel kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een nieuw miskraam.

Lees ook: Een miskraam of bloedverlies in de eerste maanden
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram