BRA Day: Breast Reconstruction Awareness Dag

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Morgen is het BRA-day of Breast Reconstruction Awareness Day, een internationale dag, gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst. BRA-day is een initiatief van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde en wordt georganiseerd samen met de Stichting tegen Kanker.

Het thema dit jaar is: ‘borstreconstructie, zoveel meer dan alleen een fysieke reconstructie’.
Elke dag vernemen in ons land gemiddeld vijfentwintig vrouwen dat zij borstkanker hebben. Ongeveer 1 vrouw op 9 wordt slachtoffer van borstkanker en de helft van die vrouwen overweegt een borstreconstructie samen met of na hun behandeling. Vandaag is er echter te weinig informatie beschikbaar, niet alleen over het volledige gamma van chirurgische borstreconstructietechnieken maar ook over niet- chirurgische methodes om het uiterlijk te verbeteren en het “wel-zijn” of “wel-voelen” na borstkanker te versterken. Dit kan leiden tot gevoelens van angst, verwarring, wanhoop en hulpeloosheid.
De Beautiful After Breast Cancer Stichting en de activiteiten op BRA day willen vrouwen informeren, helpen en bijstaan om hun beslissingen te nemen in moeilijke momenten.

Op 16 oktober 2013 kunnen patiënten en zorgverstrekkers meer te weten komen over de laatste trends in borstreconstructie en niet-chirurgische oplossingen. In verschillende steden in Vlaanderen en Brussel worden morgen informatiesessies georganiseerd worden voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne chirurgische borstreconstructietechnieken en niet-medische methodes om het welzijn na borstkanker te verbeteren.

Wat is het beste tijdstip om deze operatie uit te voeren? Wat zijn de mogelijkheden en de meest aangewezen methoden? Wat wordt verstaan onder reconstructie met prothese? Wat zijn de reconstructietechnieken met autologe weefsels, met andere woorden met eigen weefsels van de patiënte?

Kom meer te weten over borstreconsstructie (.pdf)

De deelnemende centra vindt u op: www.rbsps.org/nl/patient/braday/informatiesessies.html


bron: www.rbsps.be


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram