- dossierPulmonale hypertensie (PH): symptomen en behandeling
- dossierSulfietallergie en -intolerantie: symptomen en welke producten vermijden?
- dossierMisselijk na het eten: 11 mogelijke oorzaken
- dossierHoogteziekte: symptomen en vanaf welke hoogte gevaarlijk?
- dossierHoofdpijn na wijn: waarom en wat doen?
Hoopvol nieuws voor mensen met een allergie voor pindanoten
nieuws Een Amerikaanse studie gaf vijftien personen met een pinda-allergie een inspuiting met antistoffen. Bijna drie personen op vier konden twee weken later pinda's eten zonder een allergische reactie te ontwikkelen. Verder onderzoek moet deze resultaten nog bevestigen, want het gaat hier om één van de gevaarlijkste voedselallergieën.
De allergie voor pindanoten is een gevaarlijke voedselallergie. Wie deze heeft, kan bij contact met een pinda zelfs in shock gaan. Daarom hebben mensen met een gekende allergie adrenalinespuitjes bij de hand om zichzelf toe te dienen in geval van nood.
Amerikaanse onderzoekers gingen na of inspuitingen met antistoffen bij mensen met een pinda-allergie de allergische reacties van het lichaam kon afremmen. De onderzoekers zochten twintig proefpersonen. Vijftien van hen kregen een injectie met een antistof. De overige vijf kregen een placebo toegediend.
Antistoffen zijn eiwitten die door de mens gemaakt worden als reactie op lichaamsvreemde stoffen zoals virussen, bacteriën of chemische stoffen. Bij een pinda-allergie maakt het lichaam overvloedig antistoffen aan tegen een normaal gezien onschuldige pinda.
Na twee weken
Na 6 weken












