Revolutionair: liposomale voedingssupplementen werken sneller en doeltreffender

liposomen_revogan_native_2022.JPG

nieuws

We slikten nooit zoveel voedingssupplementen als vandaag, maar het grootste deel van de werkzame stoffen gaan verloren in ons spijsverteringsstelsel. Bij liposomale voedingssupplementen komen de vitamines en mineralen wél intact in onze bloedbaan terecht, waardoor ze sneller en doeltreffender werken. Wat houdt die liposomale technologie precies in? En waarom zijn medici zo lovend? Een woordje uitleg. 

Wat zijn liposomen?

Liposomen zijn microscopisch kleine vetbolletjes, waarin eender welke actieve stof verpakt kan worden, van genetisch materiaal tot kankermedicatie. Opmerkelijk is dat ons lichaam ze als ‘lichaamseigen’ beschouwt. Dat zorgt ervoor dat ze niet vroegtijdig worden afgebroken door onder andere speeksel en maagzuur en dus intact de bloedbaan ingaan, waardoor ze snel en uiterst doeltreffend werken. Medici spreken zelfs over ‘magic bullets’.

Liposomale voedingssupplementen

Hoewel de liposomale technologie al bestaat sinds de jaren zeventig, wordt die nog dagelijks verder uitgespit, waardoor steeds nieuwe toepassingen ontstaan. Zo kunnen liposomen nu ook voedingssupplementen bevatten, zoals vitamine C, vitamine D en magnesium. In tegenstelling tot tabletten of vloeibare voedingssupplementen die door ons spijverteringsstelsel deels worden  afgebroken, worden de vitamines die in liposomen zijn verpakt integraal opgenomen door ons lichaam. Een heel efficiënte manier om vitaminetekorten aan te vullen dus. 

Maag- en darmvriendelijk

Iedereen is gebaat bij de voordelen die liposomale voedingssupplementen bieden, maar voor mensen met een gevoelig maag-darmstelsel zijn ze pas echt een gamechanger. Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen last krijgen van diarree bij een doorsnee vitamine C- of magnesiumsupplement? En dat een maagverkleining een impact heeft op de spijsvertering, waardoor voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen? En dat je bij traditionele voedingssupplementen een inname van zink en magnesium niet mag combineren? Een liposomaal supplement lost al die problemen op, omdat de stoffen pas na absorptie in het maag-darmkanaal worden vrijgegeven in de bloedbaan. Supplementen nemen kan vanaf nu dus zonder vervelende bijwerkingen.

In samenwerking met Revogan


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram