Minder vlees tegen overgewicht Belgische soldaat

nieuws In de strijd tegen overgewicht krijgen 600 Belgische militairen als proef minder vlees voorgeschoteld. 6 op de 10 militairen is namelijk te zwaar.

De kantine van het militair hospitaal serveert binnenkort bij wijze van experiment kleinere stukjes vlees. De 600 militairen krijgen 100 gram vlees in plaats van een stuk van 150 gram. Dat scheelt zo'n 120 tot 150 kcal. Als het experiment succes heeft, gaat het voor alle kazernes gelden.

Militairen kunnen sinds enkele maanden ook terecht bij een digitale dieetcoach op de interne website van het ministerie van Defensie. Zij krijgen dan voedingstips op maat. Van de ruim 300 belangstellenden heeft een derde zich inmiddels opgegeven, een derde verloor gewicht en nog eens een derde schreef zich alleen in om wat informatie te vragen.


Laatst bijgewerkt: juni 2021
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram