Minder borstkanker bij hoge calcium- en vitamine D-consumptie

nieuws Volgens een nieuwe studie van de Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School, Boston (Archives of Internal Medicine, 2007 p. 1050-1059) hebben vrouwen die veel calcium en vitamine D consumeren minder kans op borstkanker voor de menopauze. De onderzoekers analyseerden gegevens van 10.578 premenopauzale en 20.909 postmenopauzale vrouwen van 45 jaar en ouder uit de Women's Health Study. In het begin van de studie vulden de vrouwen een formulier in met gedetailleerde informatie over hun voeding. Over een periode van tien jaar werd bij 276 van de premenopauzale en bij 743 van de postmenopauzale vrouwen borstkanker vastgesteld. Premenopauzale vrouwen met een hoge consuptie van calcium en vitamine D bleken minder kans op borstkanker te hebben. Dit verschil was het sterkst bij de aggressieve vormen van kanker.

Lees ook: Het belang van calcium bij de preventie van osteoporose


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram