Helpen vitamines tegen ADHD bij volwassenen?

nieuws Volwassenen met ADHD die dagelijks 15 pillen met vitaminen en mineralen slikken, hebben minder last van hun ADHD dan leeftijdsgenoten die een placebopil slikten. Dat schrijven onderzoekers uit Nieuw-Zeeland in het British Journal of Psychiatry. Om daaruit af te leiden dat alle mensen met ADHD vitaminepillen moeten nemen, is echter te kort door de bocht.

Ten eerste ging het om een heel beperkte studie bij 80 mensen (waarvan de helft een vitaminepil slikte) over een beperkte periode (8 weken). Bovendien moesten de proefpersonen dagelijks 15 pillen slikken, wat voor veel mensen wellicht te veel van het goede is. Ook is niet bekend wat het effect op langere termijn is van dergelijke grote hoeveelheden vitamines en mineralen.
Tenslotte waren de verschillen tussen de groep die vitaminepillen kregen en de groep die een placebo kreeg, vrij klein. Of de verbetering van de ADHD-klachten ook effectief een impact heeft op het dagelijks functioneren, is op basis van deze studie moeilijk te zeggen.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram