Voor jou gelezen op De Standaard

Weekend zonder alcohol achter het stuur

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

De federale en lokale politie starten vandaag een nieuwe editie van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Tot maandag 6 uur zullen in het hele land alcoholcontroles plaatsvinden, zowel op snelwegen als op secundaire wegen.

Tijdens de vorige editie, in juni vorig jaar, controleerde de politie in totaal 32.299 bestuurders. Daarvan bleek 2,24 procent in overtreding en 161 bestuurders zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De federale politie sprak toen over een positieve tendens, want tijdens de vorige zomereditie bleek rond dezelfde periode nog 2,77 procent van de gecontroleerde bestuurders te veel te hebben gedronken.

Toch is er nog werk aan de winkel. In 2017 werden 4.210 ongevallen met doden of gewonden veroorzaakt door bestuurders onder invloed van alcohol. Dat komt neer op één ongeval om de twee uur of 11 procent van alle ongevallen met doden of gewonden.

Door de actie aan te kondigen, hoopt de politie dat bestuurders niet onder invloed van alcohol of andere stoffen achter het stuur kruipen en alternatieven zoeken om zich te verplaatsen.

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20190111_04094967


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram