Veiligheidsbericht over oorthermometers van Philips

123-kind-ziek-koorts-temp-09-18.jpg

nieuws

Het FAGG waarschuwt voor twee types oorthermometers van Philips. Philips heeft een probleem van onnauwkeurige metingen vastgesteld bij de Philips oorthermometer (DL8740) en de Philips AVENT slimme oorthermometer (SCH740). Deze oorthermometers worden in België online verkocht. 

Als een meting een normale temperatuur aangeeft terwijl de patiënt eigenlijk koorts heeft, kan deze onnauwkeurige meting mogelijk leiden tot een vertraagde of onjuiste behandeling van een onderliggende medische aandoening. Het risico van uitgestelde behandeling kan ernstige gevolgen hebben voor pasgeborenen, kleine kinderen en patiënten die niet kunnen communiceren en niet voor zichzelf kunnen zorgen. Gebruikers die deze medische hulpmiddelen willen retourneren kunnen contact opnemen met een plaatselijke supportmedewerker van Philips op het nr 027 007 260

Meer informatie over hoe de betrokken medische hulpmiddelen kunnen worden geïdentificeerd en op welke manier deze kunnen worden geretourneerd, kunt u nalezen in het veiligheidsbericht van Philips.

https://www.fagg-afmps.be/nl/news/veiligheidsbericht_over_oorthermometers_van_philips

https://www.fagg-afmps.be/sites/default/files/content/fsn_dl8740_sch740_be_nederlands_2018-04-20.pdf


Laatst bijgewerkt: september 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram