Praktische handleiding voor welzijn op het werk

123-vr-bureaiu-blij-werk-02-19.jpg

nieuws

Psychosociale risico’s, stress of musculoskeletale aandoeningen (MSA) kunnen ernstige gevolgen hebben voor werknemers en ondernemingen. Vaak leiden ze tot langdurig ziekteverlof. Vooral micro- en kleine ondernemingen kunnen problemen ondervinden om die risico’s aan te pakken.

Daarom heeft het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) een praktische handleiding ontwikkeld. In vijf stappen worden kleine ondernemingen geleid naar een betere werkomgeving en krijgen ze heel veel nuttige tips, eenvoudige technieken en concrete, heldere adviezen om hen te helpen psychosociale risico’s, stress en MSA bij hun personeel te voorkomen of hiermee om te gaan.

Deze handleiding biedt een concrete preventieve aanpak van en omgang met arbeidsgerelateerde psychosociale risico’s en aandoeningen aan het bewegingsapparaat (spier- en skeletaandoeningen). Europese werkenden melden deze twee issues als de hoofdoorzaken van arbeidsgerelateerde gezondheidsproblemen. Ze leiden tot veel verloren werkdagen, persoonlijk lijden en ook significante financiële kosten.

Hoewel de handleiding in de eerste plaats is bedoeld voor leidinggevenden, kan ze ook interessant zijn voor werknemers en hun vertegenwoordigers, alsook voor vakmensen op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk.

De toelichting is eenvoudig en u vindt er een keur aan toepassingen die kunnen zorgen voor betekenisvolle en duurzame verbeteringen ten behoeve van uw werknemers en onderneming.
U kunt de handleiding (in het Engels) hier downloaden


Laatst bijgewerkt: februari 2019
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram