Geen bewijs negatieve effecten mobiel telefoongebruik op de ontwikkeling kinderhersenen

nieuws De Commissie Elektromagnetische Velden van de Nederlandse Gezondheidsraad heeft een advies uitgebracht over de invloed van zendsignalen op hersenen van kinderen. De raad ziet geen bewijs voor negatieve effecten.

De Gezondheidsraad heeft geen bewijs gevonden dat blootstelling aan zendsignalen van mobiele telefoons, telefoniemasten of Wifi-installaties nadelige kortetermijneffecten heeft op de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen van kinderen.

De Gezondheidsraad ziet geen redenen om voor kinderen andere blootstellingslimieten voor te stellen dan voor volwassenen. De Gezondheidsraad benadrukt dat in de huidige limieten al voldoende rekening is gehouden met kwetsbare groepen, zoals kinderen. Ze zijn vijftig keer lager dan het niveau waarboven gezondheidseffecten kunnen optreden. Ook concludeert de raad dat zendsignalen geen invloed lijken te hebben op het gedrag, leerprestaties en waarnemend vermogen van kinderen.

www.gezondheidsraad.nl


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram