Vallen belangrijke doodsoorzaak senioren

Laatst bijgewerkt: augustus 2017
123-senior-looprek-vallen-veilig-08-17.jpg

nieuws

Meer dan drieduizend mensen zijn vorig jaar in Nederland overleden aan de gevolgen van een val, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Iedere vijf minuten valt er een 55-plusser in Nederland. Bijna honderdduizend senioren belanden op de Spoedeisende Hulp na een val. 

Volgens het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen is een ‘onvrijwillig letsel’ is de 5de doodsoorzaak bij 75-plussers waarbij valincidenten de belangrijkste oorzaak zijn van dit onvrijwillig letsel. Globaal genomen zijn 40 procent van de overlijdens door letsels/verwondingen bij ouderen toe te schrijven aan valincidenten. Bij 40 tot 60 procent van de ouderen resulteert een valincident in een fysiek letsel zoals verstuiking, een snijwonde maar ook ernstige letsels zoals een heup- of andere fracturen. Ten gevolge van een heupfractuur wordt 20% van de ouderen immobiel, herwint slechts 14% tot 21% volledige ADL-zelfstandigheid (Activiteiten van het Dagelijkse Leven) en overlijdt 25% tot 33% binnen het jaar na het valincident.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram