Geen preventieve inenting tegen pokken in België

Laatst bijgewerkt: maart 2012

nieuws Zowel België als Nederland overwegen geen preventieve vaccinatie tegen de pokken, zoals in de Verenigde Staten is aangekondigd. Volgens experts zijn er te veel risico's verbonden aan de vaccinatie en bestaat er geen acuut gevaar voor een pokkenepidemie.
Pokken is een dodelijke en zeer besmettelijke ziekte die echter volledig is uitgeroeid. Het pokkenvirus wordt nog wel bewaard in enkele laboratoria. De vrees bestaat, vooral in de Verenigde Staten, dat terroristen de hand zouden kunnen leggen op zo'n pokkenvirus en dit zouden kunnen gebruiken bij een terroristische actie. De G7, de organisatie van de 7 belangrijkste industrielanden ter wereld besliste begin december om het licht op groen te zetten voor inentingscampagnes. In de Verenigde Staten zullen meer dan 1 miljoen militairen en medisch personeel verplicht worden ingeënt, terwijl de bevolking de kans krijgt om zich te laten inenten.
Ons land beschikt over een voorraad van 1 miljoen pokkenvaccins. Dat moet volgens experts volstaan om bij een eventuele epidemie de ganse Belgische bevolking die een risico loopt op besmetting, te kunnen inenten.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram