Geen preventieve inenting tegen pokken in België

nieuws Zowel België als Nederland overwegen geen preventieve vaccinatie tegen de pokken, zoals in de Verenigde Staten is aangekondigd. Volgens experts zijn er te veel risico's verbonden aan de vaccinatie en bestaat er geen acuut gevaar voor een pokkenepidemie.
Pokken is een dodelijke en zeer besmettelijke ziekte die echter volledig is uitgeroeid. Het pokkenvirus wordt nog wel bewaard in enkele laboratoria. De vrees bestaat, vooral in de Verenigde Staten, dat terroristen de hand zouden kunnen leggen op zo'n pokkenvirus en dit zouden kunnen gebruiken bij een terroristische actie. De G7, de organisatie van de 7 belangrijkste industrielanden ter wereld besliste begin december om het licht op groen te zetten voor inentingscampagnes. In de Verenigde Staten zullen meer dan 1 miljoen militairen en medisch personeel verplicht worden ingeënt, terwijl de bevolking de kans krijgt om zich te laten inenten.
Ons land beschikt over een voorraad van 1 miljoen pokkenvaccins. Dat moet volgens experts volstaan om bij een eventuele epidemie de ganse Belgische bevolking die een risico loopt op besmetting, te kunnen inenten.


Laatst bijgewerkt: maart 2012
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram