Neem deel aan het tellen van tekenbeten op mensen in België

123-tellen-oz-rekenen-boekh-financ-04-19.png

nieuws

Meld een opgelopen tekenbeet bij jezelf of iemand anders via tekennet.be en beantwoord enkele korte vraagjes. Jouw deelname laat toe om de risicogebieden voor het oplopen van een tekenbeet in kaart te brengen, waardoor mensen beter aan actieve preventie kunnen doen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe dichter deze kaart bij de werkelijkheid aanleunt. 

TekenNet is een onderzoeksproject van het federaal onderzoekscentrum Sciensano (voormalig Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid, WIV-ISP) dat wordt beheerd door de dienst Epidemiologie van Infectieziekten.

Het doel van TekenNet is om gegevens te verzamelen over: 
  • het aantal personen die een tekenbeet oplopen;
  • de plaatsen in België waar tekenbeten het meest voorkomen;
  • het aantal personen die na een tekenbeet een arts raadplegen;
Door deze gegevens te verzamelen kan meer nauwkeurige informatie verschaft worden over waar en wanneer teken actief zijn in België, zodat de mensen die mogelijks blootgesteld worden aan tekenbeten beter aan actieve preventie kunnen doen.
Je kan ook deelnemen aan de continue opvolging door je hiervoor in te schrijven. Je ontvangt dan elke maand ter herinnering een e-mail met de vraag om de opgelopen tekenbeet (of beten) of een opgetreden erythema migrans in te geven op de website. Indien je niets te melden hebt, volstaat het om in de e-mail zelf ‘niets te melden’ aan te klikken. Voor een goede analyse van de resultaten is het wel belangrijk dat je regelmatig deelneemt.

ticksnet.wiv-isp.be/

Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram