Hoe kick je af van social media tijdens de blokperiode?

123h-student-blok-06-19.jpg

nieuws

Voor de studenten staat de junimaand synoniem voor ‘blokken’ en examens afleggen. Het is een stressvolle periode - ook voor de ouders - waarin gezonde voeding, voldoende slaap en beweging en af en toe wat deugddoende ontspanning belangrijke slaagfactoren zijn. Die context zorgt er immers voor dat ze relaxed en met voldoende concentratie hun studiepakket kunnen verwerken. Maar ondanks alle goede voornemens is er een stoorzender die vaak moeilijk te bannen is: de social media kanalen. Voor veel jongeren is het een hele uitdaging om van de gsm af te blijven en het hoofd volledig bij de cursus te houden. 

Teleblok bevroeg een aantal studenten en lijstte op wat zij doen om zoveel mogelijk aan die digitale verleiding en afleiding te weerstaan.

 1. Houd je gsm, ipad, laptop of computer uit je buurt
  Als je geen suiker mag eten, zet je toch ook geen heerlijk taartje voor je neus! Dat geldt evenzeer voor je online platforms. Zet je gsm op vliegtuigmodus en berg hem op in een lade, kast of locker. Of geef hem in bewaring aan een vriend(in) of familielid. Je kunt ook de batterij helemaal laten leeglopen en de oplader ongemoeid laten (of aan iemand afgeven). Nog een andere suggestie is om je samenvattingen af te printen of om ze op papier te maken zodat je je computer niet nodig hebt tijdens het studeren.  
 2. Studeer in een ruimte waar geen internet is
  Dat kan buiten zijn of in een rustige openbare ruimte. Eventueel ook bij een grootouder die geen internet heeft. Je kunt natuurlijk ook de internetverbinding afzetten in je eigen stek als niemand anders daar last van heeft.  
 3. Beheer je apps
  Een vrij radicale maatregel, maar soms is die nodig voor het hogere doel!
  - Verwijder tijdelijk instagram, messenger, facebook en dergelijke of meld je af.
  - Blokkeer bepaalde apps met software zoals bv. StayFocused, SelfControl, Forest….
  - Start niet met het volgen van nieuwe series vlak voor de blokperiode.
 
Bron
https://www.teleblok.be

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram