Gezonde lucht op school

nieuws Is het voor de gezondheid van de kinderen beter om op school een raam open te zetten of een mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen? Breng ik mijn kind met de auto naar school, te voet of laat ik het fietsen?
Schoolgaande kinderen worden op school en tijdens hun weg van en naar school blootgesteld aan talloze omgevingsfactoren, die van invloed kunnen zijn op hun gezondheid. Zo kan bijvoorbeeld een teveel aan CO2 in klaslokalen effect hebben op de concentratie en leerprestaties, een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge ogen, geluidsoverlast tot concentratieproblemen. Het inademen van uitlaatgassen kan luchtwegirritatie veroorzaken en stof en schoonmaakmiddelen kunnen aanleiding geven tot allergische reacties...

Of het nu gaat om luchtvochtigheid, fijnstof, geluidsoverlast of schoonmaakmiddelen, men kan heel veel doen om kinderen hiertegen te beschermen.
Op 31 maart 2010 organiseren de dienst Milieu & Gezondheid en de afdeling Toezicht Volksgezondheid van het Agentschap Zorg en Gezondheid een forum om de kennis en ervaringen van collega’s op het gebied van gezond schoollopen uit te wisselen.
MEER INFO :
http://www.lne.be/themas/milieu-en-gezondheid/studiedagen/gezondmetverstand
www.lekkerfris.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram