Voor jou gelezen op De Standaard

Zelfmoordlijn lanceert online forum

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Het nieuwe forum, dat mogelijk gemaakt werd middelen uit de Warmste Week 2017, moet een aanvulling vormen op de al bestaande hulp die de Zelfmoordlijn biedt via de telefoon, chat en e-mail.

‘Lotgenotencontact of peer support kan erg veel hulp bieden aan mensen die aan zelfdoding denken. Ze ervaren dat ze niet alleen staan met hun gedachten’, zegt Kirsten Pauwels, directeur van het CPZ.

Bij de uitbouw van het forum werd niet over een nacht ijs gegaan, zegt het CPZ. In het voorjaar van 2018 werd gestart met een proefproject waarbij een beperkte groep mensen met zelfmoordgedachten de kans kreeg om een proefversie van het forum uit te testen. Tijdens die testfase werd de activiteit op het forum gemonitord en deelnemers werd gevraagd om voor en na hun bezoek aan het forum deel te nemen aan een evaluatieonderzoek.

‘Uit het onderzoek is gebleken dat vooral actieve en frequente gebruikers een positieve impact van het forum ervaren’, zegt Pauwels. ‘Toch is er ook een grote groep gebruikers die alleen meeleest, wat ook oké is: iedereen neemt deel op die manier die voor hem of haar het best aanvoelt.’

Deelnemen aan het forum kan anoniem.

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20190114_04102324


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram