Nederlandse voetbalbond KNVB opent hersenschuddingpolikliniek

123-voetbakopstoot-03-18.jpg

nieuws

De KNVB opent samen met de twee universitaire ziekenhuizen VUmc en AMC in Amsterdam een polikliniek speciaal voor voetballers die een hersenschudding oplopen op het veld. 

Het speciale hersenschuddingenspreekuur is toegankelijk voor zowel topsporters als amateurvoetballers. Huisartsen vanuit het hele land kunnen patiënten doorsturen naar het centrum voor begeleiding en vragen over sport en hersenschuddingen. De polikliniek wordt gerund door sportartsen, neuropsychologen en manueel therapeuten.

Hersenschuddingen komen regelmatig voor op het voetbalveld: zo’n vierduizend keer per jaar. Van de voetballers met hersenletsel belanden er jaarlijks vijfhonderd op de Spoedeisende Hulp. In 80 tot 85 procent van de gevallen verdwijnen klachten binnen tien dagen vanzelf. Maar sommige patiënten blijven met problemen als hoofdpijn, concentratiestoornissen en duizeligheid zitten. Voor die patiënten willen we iets betekenen. 

De polikliniek gaat zich met name focussen op veilige terugkeer naar het voetbalveld. Nu gebeurt dat vaak nog te snel. Zeker bij topsport heerst het idee dat voetballers niet moeten lullen, maar gewoon even doorbijten.  Spelers lopen dan het gevaar een nieuwe ‘tik’ te krijgen voor ze volledig zijn hersteld. Dit kan tot grote schade leiden.  

Laatst bijgewerkt: maart 2018
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram