Slimme trucs om minder te snoepen

nieuws Het Nederlandse Studiecentrum Snacks en Zoetwaren berekende onlangs dat we afgelopen jaar ongeveer 34 kilo snoep per persoon hebben gekocht. Grof berekend komt dat neer op meer dan de 300 à 400 kilocalorieën die een volwassene per dag maximaal kan versnoepen.

Weersta de verleiding
Waar u ook komt, tankstation of bioscoop, overal kunt u makkelijk nog wat te snoepen kopen. En op uw werk, thuis en op een afspraak valt er vaak ook wel wat te eten. ‘Nee’ zeggen kan knap lastig zijn. Maar toch zijn er heel wat oplossingen om te voorkomen dat u te veel snoept.

• Vermijd verleidingen: Haal geen snacks in huis. Tank bij een selfservice-station zonder winkel en loop een andere route door het winkelcentrum zodat u niet langs uw favoriete banketbakker hoeft.

• Maak verleidingen minder sterk: Ga op een feestje ver bij de hapjes vandaan staan, stop chips diep in de kast.

• Zoek afleiding als u zin hebt om wat te snoepen: Laat de hond uit, bel iemand, zet thee of poets uw tanden.

Maak afspraken met uzelf
Laat u niet verrassen door verleidingen, maar maak van tevoren een goed plannetje. Hiervoor is het nodig om uzelf een beetje te leren kennen. Wat zijn uw zwakke momenten en wat is dan voor u een goed alternatief?

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram