Week van de Brailleliga:

weekbrailleliga_beeld005.jpg

nieuws

blinde en slechtziende personen op weg naar autonomie

Van 13 tot 26 maart is het de week van de Brailleliga. Het centrale thema dit jaar luidt: “Elke dag opnieuw begeleidt de Brailleliga blinde en slechtziende personen naar zelfstandigheid.” Hiermee wil de vereniging het grote publiek sensibiliseren en informeren over de inspanningen die ze doet om mensen met een visuele handicap te helpen (opnieuw) zelfstandig te leven.

Voor wie het gezichtsvermogen verliest, verandert het dagelijks leven in een heus hindernissenparcours. De Brailleliga helpt hen nieuwe vaardigheden aan te leren om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Door een geschikte leefomgeving te creëren, door werk, mobiliteit, administratie en vrije tijd anders te organiseren. 

Alle diensten van de Brailleliga zijn gratis voor personen met een visuele handicap. De middelen van de liga komen voor slechts 25 % via subsidies. Voor de overige 75% van de inkomsten is de vereniging afhankelijk van schenkingen of erfenissen.

www.weekbrailleliga.beLaatst bijgewerkt: maart 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram