Over slaapproblemen: Uitgeslapen wakker worden.

boeken-interviews Uren piekeren voor je kunt slapen, ’s nachts om de haverklap naar de wekker kijken, overdag maar half functioneren ... slapeloosheid kan het dagelijkse ritme grondig verstoren. Dit boek met bijbehorende cd met slaapoefeningen geeft je een praktisch instrument in handen om je slaapprobleem aan te pakken. Met een minimum aan informatie kun je snel aan de slag.

De aanbeveling voor goede medische praktijkvoering in verband met de aanpak van slapeloosheid wordt verduidelijkt, waardoor dit boek voor iedere hulpverlener met interesse voor de behandeling van slaapproblemen een aanrader is.

Oefeningen op basis van autosuggestie verminderen het piekeren en laten je sneller ontspannen. Zo wordt de juiste geestesgesteldheid gecreëerd om in slaap te vallen. Dat werkt niet alleen sneller dan de klassieke relaxatietechnieken, het is ook gevarieerder en dus leuker. De oefeningen maken gebruik van metaforen, meditatie en van eigen fantasie. Hierdoor kunnen ze ook bij kinderen met inslaapmoeilijkheden gebruikt worden.

Dr. Bruno Ariens (°1959) studeerde algemene geneeskunde aan de universiteit van Antwerpen en is sinds 1984 werkzaam als huisarts. Hij werkt sinds 1987 met autosuggestietechnieken, toegepast op het domein van de huisartsgeneeskunde.

Praktische info

Uitgeslapen wakker worden. Gids voor een betere nachtrust- Dr. Bruno Ariens - ISBN 9789034191830 - Uitgever: Standaarduitgeverij Informatief - Verschijningsdatum: 27.03.2007 - Aantal blz: 88 - prijs 17,95€


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram