Zijn zakenreizen slecht voor de gezondheid?

123_zakenman_business_reis_2019.jpg

nieuws

Uit een recent onderzoek blijkt dat het nadelig kan zijn voor je gezondheid wanneer je regelmatig onderweg bent voor het werk. Zakenreizen kunnen hectisch zijn en gaan vaak gepaard met andere eet- en leefgewoonten. Dit zou een invloed kunnen hebben op je gezondheid.

Voor dit onderzoek gebruikten de onderzoekers de elektronische gegevens van een firma die wellnessprogramma’s en preventieve geneeskunde voorziet voor bedrijven. De onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 18.000 mensen. Ze bekeken de invloed op de gezondheid van personen die maximaal één week per maand op zakenreis gingen, met wie drie weken of meer ging. Bij die laatste groep steeg het aantal rokers met 274%, slaapproblemen met 37% en zittend gedrag met 95%. Het risico op een alcoholverslaving lag 104% hoger en depressieve gevoelens lagen 127% hoger.

De onderzoekers besluiten dat een hoog aantal zakenreizen per maand (minstens drie weken per maand) een negatieve invloed heeft op de gezondheid. Bedrijven en hotels zouden hiermee rekening moeten houden door gezonde eet- en leefgewoonten aan te bieden, bijvoorbeeld aantrekkelijke fitnessruimtes.

Bron:
https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/zijn-zakenreizen-slecht-voor-de-gezondheid


Laatst bijgewerkt: december 2019
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram