Gezondheidsrisico’s Wereldkampioenschap voetbal in Rusland

123-Wereldkampioenschap-voetbal-rusland-06-18.jpg

nieuws

Het wereldkampioenschap voetbal 2018 vindt plaats van 14 juni tot 15 juli in Rusland. Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) heeft een evaluatie gemaakt van de gezondheidsrisico’s voor supporters.

• Het grootste risico zijn gastro-intestinale infecties zoals salmonella, norovirus en campylobacter. ECDC raadt supporters aan om de gebruikelijke hygiënische maatregelen in acht te nemen: regelmatig de handen wassen, flessenwater gebruiken en goed gebakken voedingsmiddelen consumeren.

• Een tweede risico zijn infecties die door vaccinatie kunnen voorkomen worden. Het gaat onder meer om mazelen, kinkhoest (pertussis) en bof. Het ECDC beveelt de toeschouwers die naar Rusland reizen aan om hun vaccinaties te actualiseren in overeenstemming met de aanbevolen vaccinatiekalender.

• Het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen zoals chlamydia, syphilis, HIV en hepatitis B en C is uiteraard afhankelijk van het risicogedrag. Het ECDC raadt onbeschermde seks ten stelligste af.  

Bron:
https://ecdc.europa.eu/sites/portal/files/documents/FIFA-2018-World-Cup.pdf
https://epidemio.wiv-isp.be/ID/Report/Juni_2018.pdf


Laatst bijgewerkt: juni 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram