An app called wanda

123-h-vaccin-reis-01-20.jpg

nieuws

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) vind je alle informatie die je nodig hebt als je naar een verre of tropische bestemming vertrekt. De voorzorgsmaatregelen die je vooraf moet nemen (medicatie) of krijgen (vaccinaties) zijn uiteraard afhankelijk van je reisbestemming en de manier waarop je reist.
Alle info daaromtrent wordt tot in de puntjes besproken tijdens een consultatie, waarbij je eventueel ook al de eerste inentingen krijgt. Die consultatie vindt bij voorkeur plaats ongeveer twee maanden voor de vertrekdatum, maar je maakt best tijdig een afspraak.
Ook de preventieve maatregelen (bv. muggenwerende middelen), die tijdens je verblijf belangrijk zijn en de gezondheidsproblemen die je eventueel kunt ondervinden op je bestemming, komen daarbij uitgebreid aan bod.

Sinds kort is die informatie nu ook beschikbaar op een gratis app met de naam Wanda. Zo kunnen alle globetrotters zich degelijk informeren over de vaccinaties en geneesmiddelen die ze vooraf nodig hebben en kunnen ze checken welke actie ze best ondernemen als ze ziek worden of als er zich een probleem voordoet op hun bestemming.
Meer info op https://www.wanda.be/nl/gezond-op-reis/

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram