Webgebruikers lijden aan Cyberchondria

nieuws Britse dokters zeggen in toenemende mate te worden geconfronteerd met een nieuwe aandoening: "cyberchondria" of "internet print out syndroom".
Het gaat om patiënten die op het internet informatie zoeken over hun ziekten, maar die ofwel de symptomen verkeerd interpreteren en tot een verkeerde diagnose komen, of die op het internet totaal fantaisistische remedies vinden. Huisartsen en ziekenhuizen worden bedolven onder bergen papieren die patiënten printen van het internet en ze worden bestormd met vragen over de meest recente therapieën. Ook worden ze geconfronteerd met patiënten die via het internet aandacht vragen voor totaal ingebeelde ziekten.
BBC News Online interviewde een aantal Britse huisartsen die zeggen dat dokters moeten inspelen op deze trend en moeten weten wat er op het internet te koop is, zodat ze hun patiënten kunnen helpen om op een intelligentere manier te surfen om betrouwbare gezondheidsinformatie te vinden. "We moeten onze patiënten niet afraden of ontmoedigen om het internet te gebruiken, maar hen integendeel helpen om het op een veilige manier te gebruiken," aldus een van de artsen.


Laatst bijgewerkt: april 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram