Online zelfhulpcursus voor het omgaan met zelfmoordgedachten

123-psych-suicid-overdosis-pil-170-01.jpg

nieuws De zelfhulpcursus Think Life is een nieuwe tool die wordt aangeboden door het online platform zelfmoord1813.be. De nieuwe tool biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te leren omgaan met zelfmoordgedachten vanuit de eigen vertrouwde omgeving op momenten die de persoon zelf kan kiezen. Zelfmoord 1813 start nu een studie om na te gaan of Think Life effectief is in Vlaanderen. Iedereen die 18 jaar of ouder is en aan zelfmoord denkt, kan deelnemen.

Think Life is een zelfhulpcursus gebaseerd op erkende psychotherapeutische technieken zoals cognitieve gedrags-, problem-solving, dialectische gedrags- en mindfulness-based cognitieve therapie. De cursus is oorspronkelijk ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is effectief bevonden voor het verminderen van de intensiteit en frequentie van zelfmoordgedachten. De cursus werd aangepast door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) aan de Universiteit Gent.

Think Life kan zelfstandig doorlopen worden. De cursus is opgebouwd uit zes lessen. Elke les bestaat uit een stuk theorie, een weekopdracht en een aantal oefeningen en keuzeoefeningen. Het is de bedoeling dat men per week één les doorloopt.

Wie kan deelnemen? Iedereen die 18 jaar of ouder is en aan zelfmoord denkt, kan deelnemen aan de Think Life-studie. Deelnemen aan dit onderzoek kan via thinklife.zelfmoord1813.be.


Laatst bijgewerkt: april 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram