Voor jou gelezen op De Standaard

Met de webcam naar de baby kijken in de couveuse

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Ouders van een te vroeg geboren kindje in het UZ Brussel kunnen via een webcam contact houden met hun baby in de couveuse. Een primeur in België.

Als eerste ziekenhuis in België heeft het UZ Brussel een webcam geplaatst op elk bedje van de dienst neonatologie. Dat moet het contact verzekeren tijdens periodes dat de ouders niet in het ziekenhuis zijn.

‘Sinds we gestart zijn met de webcam, is elke ouder op dit aanbod ingegaan’, zegt professor Filip Cools, diensthoofd neonatologie van het UZ Brussel. ‘Wanneer ze naar huis gaan, maken ze zich vaak zorgen of hun kindje het wel goed stelt. Dankzij de webcam kunnen zij via een beveiligde website inloggen op zowel een pc, tablet als een smartphone, om hun kindje permanent te zien wanneer het in de couveuse ligt. Wanneer het uit de couveuse is voor verzorging, krijgen ze op hun scherm een boodschap te zien dat hun kindje wordt verzorgd.’

Ook familie blij
Het scherm van de monitor en een eventueel alarmsignaal zijn niet zichtbaar via de webcam. De bedoeling is ouders niet onnodig ongerust te maken. Behalve ouders zijn ook grootouders en familie blij met dit aanbod, want het bezoek op neonatologie is beperkt om de rust van de baby te bevorderen.

Alle 28 bedjes op de dienst neonatologie zijn uitgerust met een webcam. Het gaat om een investering van 85.000 euro, waarvan de helft gedragen wordt de fabrikant van de webcams.

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180614_03561727


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram